Косовски завет

Најава концерта у Грачаници

У Грачаници ће 9. марта у оквиру манифестације „Цвет успеха за жену 2023” бити одржано музичко-поетско вече у Дому културе „Грачаница” са почетком у 18.30 часова. На манифестацији ће наступити Бошко Миловановић (вокални солиста) и Петар Илић (пијаниста), професори Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

 

       

Током музичко-поетске вечери биће казивани стихови српских песника уз пратњу светских класика и извођење евергрин песама. Бошко Миловановић је професор на Учитељском факултету у Лепосавићу, предаје предмете из групе методике наставе српског језика и књижевности – бави се и харитативном делатношћу. Често је наступао у формату музичко-поетске вечери. Учесник је предавања на духовним вечерима у манастиру Острог. Рецензенет је за уџбенике верске наставе у Србији, аутор једне књиге и већег броја научних радова. Добитник је награде „Најплеменитији подвиг године” 2014. Такође, Бошко је сарадник нашег удружења.

„Имали смо пуно позива за гостовање ових дана, из многих места од многих културних центара, али смо одабрали Грачаницу и радујемо се сусрету”, рекао је проф. др Бошко Миловановић.

 

Друштвене мреже:

Прочитајте још:

Представљено Удружење „Косовски завет“ у Прес центру УНС-a

Путем видео линка, окупљенима на представљању Удружења „Косовски завет“ се обратила и млада Српкиња из Чикага (САД) Катарина Ристић, која је успела да промени наставни програм у округу Чикага у коме су Срби били означени као главни кривци за сукобе у Босни.

Теслина необјављена писма Србима

Михајло Пупин пише у својој аутобиографији: Ако ми узимају моје српске вредности, то је исто као да хоће да ме убију. Моје српске вредности су – моје родно место, моја мајка, мој српски језик и моја српска православна црква…