Косовски завет

Ако ти је нападнута породица не доводиш у питање њену одбрану зато што је нападач надмоћнији, исто је и са државом

Пећка патријаршија

Почивши патријарх Павле објаснио је зашто нам траже да се одрекнемо (себе, свог идентитета, завета и историје) свете српске земље Лазаревог Небеског царстава и какве би то последице имало на српски род:

„Косово ће у 21. веку бити мера и провера свих нас – од скромних трудбеника свакодневице до патријарха и вођа србског племена. Не будемо ли достојни Косова и Метохије, нећемо бити достојни ни свог земаљског постојања. Нестаћемо као да нас није било, а на нашем месту живеће неко други”.

       

Свака трговина Божјом имовином јудејска је работа, а свако наше одобравање је саучесништво. За колико смо спремни да издамо Косово и Метохију за толико смо спремни да издамо: породицу, крсну славу, Лазара и Христа. Наша материјална сигурност (плата, конформизам, итд.) заправо је Јудиних 30 сребрњака. Бежећи од жртве окрећемо леђа Христу  јер Господ наш Исус симболизује љубав и жртву.

Наш истакнути лекар и хуманиста Вања Милошевић каже да онај који није способан и спреман да брани своју државу исто тако није спреман да брани своју породицу. Ако ти је нападнута породица не размишљаш колико су јачи они који је нападају (па нека их је и десеторица), дужност мушкарца у тој породици је да је брани. Исто је и са државом – држава се брани као што се брани: мајка, жена, сестра.

На питање новинара да ли је после свега остао националиста, прослављени сликар и књижевник Момо Капор је рекао:

„Па то ми је занимање! Имам сертификат. Такође, имам Вујаклијин речник страних речи и израза где под националиста пише: француска реч, значи родољуб, патриота, човек који брине о интересима свог народа. Није то никаква посебна вредност. Издајници су посебна вредност. Ту мораш да се потрудиш и ризикујеш свашта”.

Оно што се ни од кога није тражило, тражи се од Срба. Срби нису глупи да би ишли у сусрет грешкама, како би учили из њих, и деца и Срби знају да се васпитава и влада примером и да се аналогно томе најбоље учи из добрих примера.

НЕ ултиматуму!!! Догодине у Призрену!!!

Друштвене мреже:

Прочитајте још:

Трговци душама

„Веома је битно да знате да (у маркетима, тржним центрима, итд.), не