Косовски завет

Позив на литију

Удружење за неговање духовних и традиционалних вредности „Косовски завет” позива све хришћане и оне који то нису и ове недеље на велику народну литију, а Његову светост патријарха српског Порфирија позивамо да стане на чело литије, заједно са поглаварима других верских заједница.

Питање породице је најважније, универзално питање и око тога мора постојати општа сагласност. „Породицу сматрам основом људске заједнице и незамењивом за духовни развој човека. У породици се чува вера предака, држи се до основних духовних вредности које нас воде кроз живот. Породица је извор љубави у којој се учимо дужности, жртвовању, заједничком подношењу невоља, као и подели радости. Породица нам ствара осећање да смо заједно у свему и кад одемо из својух кућа куда нас живот води. Породица је наша ’мала црква’, њених светиња и обичаја ко се држи тај не може залутати у овом отуђеном, испажњеном и посувраћеном свету”, говорио је патријарх Павле.

Србија је ових дана, браћо и сестре светило свету – цео слободарски свет с дивљењем гледа у нас и честити људи поробљени кредитима на западу, зато треба да покажемо одговорност и достојанство. Али је Србија ових дана и на испиту да ли је суверена или није? Ако представници власти Србије најаве забрану Европрајда, а политичари других земаља (европски посланици) ипак дођу да одрже ту манифестацију – они долазе да покажу да су они власт у Србији, што доводи у питање суверенитет наше земље. Зато вас молимо да на литији не носите симболе других земаља (Z), фотографије политичара, ни Путинову ни Дражину, зато што литија с њима нема никакве везе. Представници нашег удружења учествовали су на скуповима подршке Русији, тако ће бити и убудуће, али би било лицемерно да тражимо од европских политичара да не протестују у нашој земљи, док би  с нама то чинили неки други, такође, страни политичари. Уздржимо се и од погрдног скандирања, звиждања против било кога, певајмо духовне и родољубиве песме са иконама на грудима, покажмо да смо достојни потомци светих предака.

Позивамо и припаднике ЛГБТ орјентације који своју сексуалну орјентацију сматрају интимом и против су било каквог наметања те идеологије да нам се придруже на литији – ми вам браћо и сестре нисмо непријатељи, то је вештачки сукоб да би најмоћнији лоби правио хаос по свету. Већи проблем од такозване параде су њене последице: закони који су донети и пренети на образовни систем. Ако се то не промени, родитељи би могли да повуку децу из школа, што је и те како за бригу.

Браћо и сестре, непријатељ није одустао, морамо показати да нисмо ни ми. Саберимо се у љубави на великој народној литији у недељу, 11. септембра у 18.00 часова код Саборне цркве.

Србија васкрсе!

Друштвене мреже:

Прочитајте још:

Представљено Удружење „Косовски завет“ у Прес центру УНС-a

Путем видео линка, окупљенима на представљању Удружења „Косовски завет“ се обратила и млада Српкиња из Чикага (САД) Катарина Ристић, која је успела да промени наставни програм у округу Чикага у коме су Срби били означени као главни кривци за сукобе у Босни.