Косовски завет

Српски народ показао да је решен да сачува традиционалне вредности

Највеће окупљање грађана до сада и најлепше лице Србије – сабрала се Србија у Београду на дан Велике Госпојине лета Господњег 2022. године, на Крсном ходу, литији за очување традиционалних и духовних вредности, изражавајући тако своју чврсту вољу да то и у наредним годинама и деценијама остане оно по чему је српски народ препознатљив кроз векове. Иако неке снаге покушавају да наметну нова правила у друштвеним односима, нападајући основе које одржавају српски народ и породицу уопше (пропагирањем трансродне, транссексуалне ЛГБТ идеологије, итд.), учесници литије достојанствено су поручили да своју породицу и своју децу неће дати. Посебно је учеснике литија забринула информација да је ЛГБТ пропаганда ушла у образовни систем републике Србије – у уџбеницима Биологије за VIII разред, издавачке куће Клет (на 154 стр.) сугерише се ученицима да је нормално да се пол не подудара са биологијом.

Препознатљива порука недавно преминулог хероја српског народа, модерног Обилића, генерала Божидара Делића, браниоца светог Косова и Метохије, гласи: „Нема назад, иза је Србија”, а исто тако сви окупљени и сабрани на литији у Београду поручили су: „Не дамо нашу традицију и светосавље, јер нас на то обавезују наши славни преци”.

 

 

Више од 100.000 људи (свих старосних доби: родитељи с децом, млади, бајкери, пензионери, свештенство, као и велики број јавних личности) окупило се испред београдске Саборне цркве, да би преко Зеленог венца и Славије, стигли до Храма светог Саве на Врачару и на тај начин изразили своју спремност да чувају српску традицију, породичне вредности, идентитет (Косово и Метохију у саставу Србије), саборност и све оно што ће омогућити да те вредности опстану и у будућности. Окупљенима се испред Храма Светог Саве обратио владика Никанор који је дочекан овацијама и скандирањем „достојан, достојан”. Владика је најпре честитао празник Успења Пресвете Богородице, рекао је да су сви сабрани на литији чувари традиције, породице, државе: „Дошли смо да чувамо традицију, да чувамо породицу, да чувамо Србију, иако то некоме не одговара. Србија је била Европа пре Европе, ако Србија уђе у Европу или Европе неће бити или неће бити иста јер ће Србија неминовно унети своје вредности које је одвајкада имала, са којим је живела, поносила се и задужила све нараштаје, док је Србије да живе по тим прописима и правилима. Да нико не замери што хоћемо нормалан живот у Србији, ми никога нећемо угрозити. Право је родитеља да свог сина зове сином, а своју ћерку зове ћерком. Данашњи цар планете која се зове Земља је нико други до Владимир Владимирович Путин, Путин је у својој земљи донео одлуку да о аномалијама које се на перфидан начин уводе не сме бити ни говора. Ми исто тако имамо то право, то право имају и све друге верске заједнице, људи других вера који живе са нама да чувају своје светиње, своје манастире, школе, џамије – и то не треба никоме да смета. Христос Господ је дошао у овај свет не да донесе мир него да донесе мач, мир Божији је Он сам и његове свете заповести, а мач је Свето Јеванђеље, његова реч”. На крају излагања владика се захвалио МУП-у који је обезбеђивао најмасовнији догађај до сада и истакао да није забележен ниједан инцидент. Такође, у исто време 18.00 часова одржана је највећа аутолитија у Москви као подршка братском народу у Србији – подршка народу на литији, да одоли притисцима Запада и да сачува идентитет, веру традицију, породицу и територију (Косово и Метохију). Аутолитију је организовала патриотска заједница „Аутоколона солидарности”, која је била најмасовнија народна  подршка Русије Србији до сада.

IMG_2759

Друштвене мреже:

Прочитајте још:

Представљено Удружење „Косовски завет“ у Прес центру УНС-a

Путем видео линка, окупљенима на представљању Удружења „Косовски завет“ се обратила и млада Српкиња из Чикага (САД) Катарина Ристић, која је успела да промени наставни програм у округу Чикага у коме су Срби били означени као главни кривци за сукобе у Босни.