Косовски завет

Придружили су се и студенти Универзитета у Новом Саду

Студенти позвали на смену Вучића

На трећем протесту по реду у уторак 22. марта, студенти Универзитета у Београду и Новом Саду, обавестили су окупљене грађане да су послали захтев  Народној скупштини Републике Србије у којем су затражили од народних посланика да покрену поступак смене председника Србије Александра Вучића због кршења Устава Републике Србије и најавили радикализацију протеста од 24. марта у 12.44 блокадом државних институција:

– Ултиматум Европске уније доноси независну републику Косово, што се Вучић прихватањем ултиматума сагласио, питамо га по ком основу он то ради? Да ли му је то дедовина можда? Позивамо га да дође (пошто се са телевизија не скида) и да покаже папир на коме пише Александар Вучић, ЈМБГ: одговарајући, власник (10.887 km2) односно, Косова и Метохије. Ако је он на папиру заведен као лични власник нека располаже по својој вољи, али није тако. Он је пљунуо  у Македонији на нас, на Републику Србију, на патријарха Павла који је за живота позивао и тадашњу власт и ову власт која је наставила (тадашњу власт), позивао их је да прогласе окупацију Косова и Метохије, они уместо тога седе и преговарају са Аљбином Куртијем. Постављамо питање свима, где постоји забележено у историји да је и  једна суверена држава слала свог владара да преговара с терористима? Ми смо се овде окупили са још једним циљем, као студенти предали смо захтев Народној скупштини, затражили смо да по Уставу Републике Србије народни посланици покрену поступак смене председника Србије Александра Вучића због кршења Устава. То писмо је филтер који ће показати ко од тих људи који слове за представнике народа заиста јесте народни посланик, а ко је скутоноша и послушник Александра Вучића. Дошло је време да се преберемо и да се онда пребројимо, а колико год нас уцењивали верујемо да нас има много више него оних који су за независно Косово. Ако су мислили да ће тиме што уцењују студенте да не смеју да дођу овде, да ће нас спречити да се боримо да Косово остане Србија – онда су се преварили. Све њихове уцене мање су и слабије од наше жеље и наше воље да очувамо српско Косово и Метохију.

                   

 

– Велика је част изаћи пред вас, младе људе – будућност ове земље која је одлучила да има образ и да га не да. Да га не да онима који хоће тај образ да обришу и да га негирају разним Лајчацима, Ескобарима и осталим трећеразредним политичарима који да не долазе овде да нас уцењују или би били теткице или би били кадровски вишак. Ако их се плаше они који одлучују, ми смо храбри, ми их се не плашимо и кажемо им НЕ – даље нећете проћи. Пре пар дана у Охриду они који су до тог дана представљали Србију одлучили су да ставе печат на издају. Након тог дана, за нас они више нису Срби, они више нису наши представници. Они су обична, мала дружина (братија) која брани боје и бори се за интересе светских насилника НАТО-а и републике Косово. А ми, хоћемо ли ћутати и гледати? Шта ћемо урадити? Наша одлука је јасна и никада нам није било лакше да одлучимо и да се око те одлуке саберемо – доста је било говоранција, доста је било шетњи, време је за радикализацију протеста. Зато од овог петка заједно са свим родољубима, са свим Србима којима реч Србија и даље нешто значи крећемо у велику блокаду државе. Јер можда си ти прихватио француско-немачки план и продао си Косово и Метохију али ми овде нисмо, народ српски није и то ћеш у петак и осетити. Такође, од ове недеље Београд више није једини град у коме су студенти устали, ове недеље прикључује  нам се још један универзитетски град то је Нови Сад. Они ће, такође у петак направити протест, а после тога заједно са свим родољубима иду на блокаду, иду да спрече Александра Вучића у издаји.

На крају протеста, на бини је изведен перформанс – фудбалска утакмица између Србије и тзв. Косова у којој је Србија убедљиво изгубила (5 : 0) аутоголовима. Студент Медицинског факултета као „најбољи, најпаметнији и најлепши” у историји тог факултета прочитао је дијагнозу да је Уставни суд Републике Србије мртав.

Удружење за неговање духовних и традиционалних вредности „Косовски завет” позива све грађане да подрже студенте (будућност ове земље) у одбрани Устава Србије. Није у питању само територија 15% или 17% већ је у питању 100% суверенитета. Све док је Косово и Метохија у Уставу Републике Србије, а Устав највиши правно-обавезујући акт (међународни уговори су слабији од Устава, а јачи од закона), свако ко то не поштује не само да не може да представља Србију и да у њено име преговара већ због тога мора да иде на суд. Озбиљне државе Немачка и Француска које од Србије траже да не буде држава, имају у свом законодавству термине издаја и велеиздаја и најстроже казне за оне који их почине. Време је да Србија почне да се понаша као озбиљна држава, као што је била у време цара Душана чији Законик почиње реченицом: „Ја сам цар заробљен законима”. У корену речи Устав је заустављање, ограничавање нечије самовоље – ако најбољи студент Правног факултета то није разумео, објасниће му народ!!!

Друштвене мреже:

Прочитајте још:

Представљено Удружење „Косовски завет“ у Прес центру УНС-a

Путем видео линка, окупљенима на представљању Удружења „Косовски завет“ се обратила и млада Српкиња из Чикага (САД) Катарина Ристић, која је успела да промени наставни програм у округу Чикага у коме су Срби били означени као главни кривци за сукобе у Босни.