Косовски завет

Држава Србија да конкретно стане у одбрану Срба на Косову и Метохији

Све интензивнији и све чешћи покушаји власти из Приштине да и на северу Косова покаже да такозвана држава Косово преузима све надлежности државе Србије иду у правцу да је српски и остали неалбански народ забринут за свој опстанак на територији српске јужне покрајине. Од међународних снага не могу и не очекују неку велику помоћ, барем док је на снази тренутни однос снага највећих светских сила, и зато се многе српске породице питају како да остану на путу Косовског завета светог цара Лазара и да не поклекну пред све безобзирнијим притисцима албанске стране.

Док хеликоптери Кфора надлећу Лепосавић а њихови војници хамерима улазе у двориште српског вртића, или док цариници из Приштине уз помоћ припадника снага Росу плена имовину Срба у Великој Хочи, држава Србија немо посматра све то. Често се помињу различите црвене линије, а за државу Србију би управо приватна, пословна, државна и црквена имовина требало да буде једна од тих наших најважнијих црвених линија. Да моћнима непрестано представљамо податке о нашој имовини на Косову и Метохији, на начин како то они посматрају у својим државама.

Наравно да без финансијске помоћи из Београда ти Срби ни до сада не би опстали, али их боли што и у оваквим ситуацијама не осећају потпуну подршку своје матичне државе. Преговарати са страном која не жели да разговара о компромисним решењима, која притом има подршку најјачих земаља Запада, јесте тешко, али грађани Србије на Косову и Метохију очекују нека решења од највиших представника своје државе.

Но, сународници наши на светој српској земљи, знајте да срца свих српских искрених родољуба и патриота, као и свих оних који Србију сматрају својом домовином, ма где се налазили на свету, искрено крваре због ситуацији у којој се налазите.  У овом тешком тренутку, чланови и симпатизери Удружења “Косовски завет” стоје уз вас, и у молитвама су за мирно разрешење ваше тешке ситуације. да опет живите животом достојним човека, без страха за себе, своју породицу, имовину или веру прадедовску.

Друштвене мреже:

Прочитајте још:

Четири зида

Пријатељица ми је причала да је током боравка у Швајцарској била изненађена