Косовски завет

„Косовски завет” покренуо иницијативу да „Српска традиција” буде предмет у нашем школству

У доба када моралне, породичне и духовне вредности заузимају све мање простора у свести појединаца, породица, а посебно личности које се појављују у јавном простору, чланови Удружења „Косовски завет” су на себе преузели улогу да покушају да својим малим доприносом преокрену тај процес у супротном смеру. Да се опет поштују родитељи, наставници и професори, лекари, судије, и сви они који би требало да представљају узоре свима нама.

На трибини под називом „Могу ли српски јунаци Првог светског рата да буду узори младима данашњице?” одговор на то питање покушали су да дају јереј Јован Бабић, историчар Чедомир Антић, архитекта и етнолог Жељко Утвар, политиколог Слободан Бркић и филолог за српски језик и оснивач „Косовског завета” Смиљана Милисављевић.

Овом приликом, чланови и симпатизери „Косовског завета” покренули су иницијативу да се предмет „Српска традиција” уведе о српско основно и средњошколско образовање, како бисмо се сви заједно, сећајући се наше славне историје и културе, као и наших славних предака, вратили на пут Светосавља и пут Лазаревог Косовског завета.

 

 

 

 

 

Друштвене мреже:

Прочитајте још:

Четири зида

Пријатељица ми је причала да је током боравка у Швајцарској била изненађена